Var beredd på glada överraskningar när ni tittar närmare på våra ovanmarkspooler. Hos TransMekano får ni mycket pool för pengarna. Poolerna är verkligt ekonomiska även på sikt, eftersom underhållskostnaderna är små. Poolerna finns i runda och ovala modeller.

Poolerna levereras vanligen som komplett poolpaket, De Luxe eller Standard.
Basutrustningen består normalt av renings-verk, stege, bottensugare, kemikalier, ytvattenrenare, håv, vattenprovare samt reparationssats.

Solvärmepaneler finns som tillbehör, lika lätta att montera som poolen.
Vattnet värms fortare av solen eftersom poolen inte är nedgrävd i kall jord utan tar emot extra solvärme genom sidorna. Det gör att man kan bada tidigare på säsongen och till långt in på hösten.
Som tillbehör finns även elvärmare ochvärmeväxlare för anslutning till värmepanna.
Ett annat praktiskt tillbehör är en plastkupol av glasklar vinyl. Den stänger kalla vindar ute och håller temperaturen i poolen uppe.

Även om ni väljer den största av våra modeller så klarar du monteringen med hjälp av enkla verktyg. Poolerna kommer från USA. Alla komponenter tillverkas med sikte på problemfri användning under en lång följd av år. Innerbassängen är av kraftig vinylduk med elektronsvetsade sömmar. Bassängduken hålls på plats av ett omgivande ramverk. I detta ingår kraftiga botten- och toppskenor som förenas med vertikala stödskenor. Ramverket innesluter en fint veckad vägg. De olika delarna låses fast till varandra med hjälp av specialkopplingar i robust utförande. Poolkonstruktionen är av helt fristående typ och behöver endast en plan yta att stå på. Poolen kan även grävas ner helt eller delvis om ni så önskar (se separat anvisning). Hör efter om byggnadstillstånd krävs där ni bor.

Som extra tillbehör kan ni bl.a. få klorinator, pooltäcke, överdrag, belysning och automatiska bottensugare.
En del av dessa tillbehör ingår i De Luxe-paketen.
För familjer med småbarn och husdjur ger en ovanmarkspool på tomten en god säkerhet mot otillåtna och ofrivilliga dopp. Dessutom slipper ni hitta maskar, grodor och dylikt i badvattnet när ni skall ta morgondoppet. Skötseln under badsäsongen är mycket enkel. Det ni behöver göra är att bottensuga bassängen vid behov. Övrig rening sker med den effektiva filteranläggningen och medlen som hör till poolen.

Bilder från utställningen